لباس بیمارستانی 

یکی از محصولات تولیدی در گروه تولیدی تنپوش لباس بیمارستانی می باشد . گروه تولیدی تن پوش با قدرت و مهارت بسیار بالا در زمینه ی تهیه ی لباس یکبار مصرف بیمارستانی برای بیماران عزیز سالیان بسیار زیادی است که توانسه خود را در این عرصه به نمایش و پسند صاحب نظران مربوطه بگذارد.

– راهنمای انتخاب لباس پارچه ای بیمارستان

محیط بیمارستان دارای شرایط خاص و ویژه ای می باشد . در این محیط دما معمولا در فصول مختلف سال یکسان می باشد و حتما باید لباس بیمار ( لباس بیمارستانی ) به گونه ای انتخاب شود که بیمار در آن احساس راحتی داشته باشد و لباس باعث تعرق بیمار نشود . همچنین لباس مورد نظر باید از جنسی باشد که جذب باکتری و ویروس نکند و به بهداشت محیط بیمارستان کمک کند و همچنین لباس بیمار باید استحکام کافی جهت شستشوی مداوم و استفاده از مواد شوینده و ضدعفونی کننده در هنگام شستشو را دارا باشد .

در بسیاری از مراکز درمانی افراد لازم است به مدت طولانی بستری شوند که جنس لباس آنها باید از حساسیت پوستی و زخم بستر این بیماران جلوگیری کند .

– انواع پارچه های بیمارستانی

الف – تترون فلامنت ویسکوز
ب – ترگال ساده
ج – ترگال کجراه
د – فلامنت پنبه
ه – ویسکوز ویسکوز
– پارچه ترگال ساده

می توان گفت که در گذشته نه چندان دور بهترین انتخاب جهت البسه بیمار در کنار البسه کادر درمان پارچه ترگال ساده بوده است . پارچه ای نسبتا ضخیم با وزن بالا ( در مورد وزن پارچه ها در ادامه توضیح داده خواهد شد ) از محاسن این پارچه این است که این نوع پارچه در برابر شستشو بسیار مقاوم بوده و از معایب آن می توان به ایجاد تعرق در بیمار و قیمت بالای آن اشاره نمود .

با گذشت زمان مدیران بیمارستانها به این نتیجه رسیده اند که با حذف شستشوی لباس بیمار و جایگزین کردن لباس با پارچه سبک تر و تحویل لباس به بیمار ( لباس بیمارستانی ) پس از ترخیص نه تنها هزینه های بیمارستان را از نظر شستشو ( مواد ضدعفونی و شوینده و هزینه های نگهداری تاسیسات لندری و هزینه های نیروی انسانی رختشورخانه و … ) کاهش داده اند بلکه از نظر بهداشت جهانی با اختصاص یک دست لباس اختصاصی به هر بیمار شرایط بهداشتی بهتری را تدارک دیده و بعد از فروش لباس به بیمار بستری شده درآمد کوچکی را نیز کسب نموده اند .

لذا با این برنامه ریزی ها کم کم لباس ترگال از بسته البسه بیمارستانیلباس بیمارستانی ) خارج شده و جای خود را به پارچه های سبک تر داده که در مطالب بعدی به آن اشاره می گردد .لازم به ذکر است پارچه ترگال ساده همچنان در البسه پرستاری و خدماتی و ملحفه های پارچه ای و همچنین لحاف های بیمارستانی و البسه اتاق عمل گان ها و شان ها استفاده گردیده و گزینه اول جهت تولید این محصولات می باشد .

– پارچه تترون فلامنت ویسکوز

تترون بیمارستانی یا تترون فلامنت ویسکوز از پر استفاده ترین پارچه ها در تولید لباس بیمار محسوب می گردد . این پارچه از لحاظ جنس تارو پود بسیار به پارچه ترگال شبیه است ولی از لحاظ وزنی سبکتر از پارچه ترگال بوده و همچنین باعث ایجاد گرمایش کمتر در اندام بیمار شده و به خاطر انسجام کمتر دوخت و وزن پایین تر قیمت بسیار مناسب تری دارد و گزینه بسیار مناسبی جهت ارائه هر لباس به یک بیمار بصورت اختصاصی می باشد .
این پارچه در رنگهای مختلف قابل تولیداست که دررنگرزی آن از دو سیستم جت و ترموزور استفاده میگردد که توضیح در مورد آن در این مکان نمی گنجد . رنگهای آبی و صورتی و سبز و یاسی از پرطرفدارترین رنگهای این نوع پارچه جهت لباس بیمار می باشد .

– پارچه ترگال کجراه

این پارچه وزنی بالاتر از ترگال دارد و تراکم بافت آن فشرده تر می باشد . این پارچه استحکام بیشتری در شستشو نسبت به تترون و ترگال ساده دارد ولی به علت ضخامت زیاد آن به هیچ عنوان جهت لباس بیمار مناسب نبوده و معمولا جهت تولید البسه کارگری از آن استفاده می گردد . البته در بیمارستان جهت تولید ملحفه و روبالشتی و لحاف بسیار مناسب بوده و از این پارچه استفاده می گردد .

– پارچه فلامنت فلامنت

این نوع پارچه مناسب جهت لباس های بیمار می باشد ولی ترجیحا جهت بیمارانی که مدت زمان بسیار کوتاهی بستری هستند ( نهایتا ۲۴ ساعت ) یا مداوا و درمان آنها به صورت سرپائی انجام می شود . این پارچه مرقوبیت بسیار مناسبی ندارد و در صورت استفاده طولانی مدت ممکن است موجب ایجاد حساسیت در بدن بیمار شود . معمولا در کلینک های زیبایی و چشم پزشکی ها به علت کوتاه بودن مدت مداوای بیمار از این نوع پارچه جهت تولید لباس بیمار استفاده می گردد .

– پارچه فلامنت پنبه و پارچه ویسکوز ویسکوز

در پارچه فلامنت پنبه رشته های پنبه جایگزین پلی استر ویسکوز در پارچه فلامنت ویسکوز شده و نرمی و لطافت آن را افزایش می دهد لذا تعرق در بیمار را بسیار کاهش داده و تنها عیبی که می توان از این نوع پارچه گرفت این است که بعد از شستشو بسیار چروک شده و لباس بیمار نیاز به اطو دارد .

در پارچه ویسکوز ویسکوز لایه فلامنت و پنبه هردو با الیاف ویسکوز جایگزین می شود که لطافتی بسیار زیاد را به همراه داشته و مشکل چروک شدن بعد از شستشو نیز در این نوع پارچه حل می گردد .این دو مدل پارچه به علت داشتن قیمت بیشتری نسبت به نمونه های قبلی معمولا در بیمارستانهای خصوصی استفاده گشته و جالب این که بیماران پس از ترخیص معمولا از این لباس در منزل نیز استفاده می نماید .